Totul despre telefoanele Blackberry

This item was filled under [ Gadgets ]

Smartphones Blackberry

In 1999, compania RIM, denumirea initiala a companiei, a introdus pe piata pager-ul BlackBerry 850. Numit in functie de asemanarea tastelor cu picaturile ce compuneau fructul numit „mura”, dispozitivul putea primi push e-mail de la un server Microsoft Exchange utilizand software-ul de sistem complementar, BlackBerry Enterprise Server.

Intrarea pe piata a lui BlackBerry a stabilit scena pentru viitoarele produse „enterprise oriented” ale companiei, cum ar fi BlackBerry 957 in aprilie 2000, primul smartphone BlackBerry. Platforma BlackBerry OS si BES (BlackBerry Enterprise Server) au continuat sa creasca in functionalitate, in timp ce incorporarea criptarii si a suportului S/MIME a ajutat dispozitivele BlackBerry sa castige utilizatori printre guverne si intreprinderi. RIM a inceput curand sa introduca dispozitivele BlackBerry si pe piata de consum, incepand cu BlackBerry Pearl 8100, primul telefon BlackBerry care include caracteristici multimedia, cum ar fi un aparat de fotografiat. Introducerea seriei Pearl a fost de mare succes, asa cum a fost si Curve 8300, seria ulterioare si Bold 9000.

Sosirea primului Apple iPhone in 2007, a provocat mult tam-tam si speculatii ca BlackBerry ar putea avea prima sa competitie serioasa. Oferind un browser mobil puternic, o noua interfata touch screen, capacitati multimedia puternice si (mai tarziu), un numar foarte mare de aplicatii mobile in magazinul virtual, iPhone-ul a fost mentionata ca un “Ucigas de BlackBerry”, de catre unii, in mass-media. Introducerea Apple iPhone pe reteaua AT & T in toamna anului 2007 in Statele Unite a determinat RIM sa produce primul smartphone cu touchscreen pentru reteaua concurenta Verizon in 2008 – BlackBerry Storm. Storm s-a vandut foarte bine, dar a suferit mult din cauza comentariilor negative si satisfactia scazuta a clientilor.

Dupa multe critici si numeroase intarzieri, RIM a lansat oficial BlackBerry 10 si doua noi smartphone-uri bazate pe aceasta platforma, BlackBerry Z10si Q10 in data de 30 ianuarie 2013. BlackBerry Z10 este primul smartphone BlackBerry ce ruleaza BlackBerry 10, a debutat la nivel mondial in ianuarie 2013, a intrat in vanzare imediat in Marea Britanie pentru ca putin mai tarziu sa intre si pe alte piete. O abatere semnificativa de la primele modele BlackBerry, Z10 prezinta un design complet touch-based, un procesor dual-cores si un afisaj de inalta definitie. BlackBerry 10 a avut 70.000 de aplicatii disponibile la lansare, despre care compania preconiza ca vor ajunge la 100.000 in momentul in care dispozitivul si-a facut debutul in Statele Unite.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Check Page Rank