Creare si administrare retele

O retea reprezinta mai multe calculatoare, impreuna cu un sistem hardware si software de comunicatii. Retelele sunt ansambluri foarte complexe de calculatoare. Se spune ca doua calculatoare sunt interconectate daca sunt capabile să schimbe informatie intre ele impunand calculatoarelor cerinta de a fi autonome, se exclud din definitia dată retelei sistemele in care există o relaţie de tip master/slave.

Un sistem cu o unitate de control şi mai multe unităţi aservite nu este o reţea aşa cum nu este o reţea nici un calculator mare cu imprimante şi terminale aflate la distanţă.  O reţea de calculatoare poate furniza un mediu de comunicareputernic între angajaţii aflaţi la mare depărtare unii de alţii.

Trebuie sa stiti ca retelele sunt vulnerabile la diferite tipuri de atacuri si abuzuri.

Administrare retele pe baza de abonament

Referitor la serviciile mentenanta si administrare retele calculatoare  nu se poate impune un tarif fix catre client, deoarece sunt multi factori care influenteaza pretul. Numarul de calculatoare si sistemul de operare care este instalat pe ele precum si numarul de servere si sistemul de operare instalat pe calculatorul sau calculatoarele server pot influenta pretul unui abonament de mentenanta si administrare retele, precum si numarul lunar de vizite pentru verificari si numarul de interventii gratuite pot influenta tarifele percepute.

Va oferim urmatoarele servicii de  administrare  retele:

– Cablare structurata pentru retele

– Lucrari de modernizare a retelelor existente

– Back-up si recuperare de date

– Suportul  tehnic  administrare retele

– Consultanta in ceea ce priveste achizitionarea echipamentelor

– Monitorizarea, configurarea, depanarea si supravegherea accesului la fisiere si foldere si foldere partajate

– Monitorizarea, configurarea, depanarea si supravegherea accesului la fisiere si foldere si prin intermediul serviciilor web

-Configurarea si reglarea performanţelor, limitarea lăţimii de bandă şi ingrădirea proceselor

Elemente administrare retele

O retea de calculatoare este o entitate dinamica,aproape vie.  Exista posibilitatea ca,atunci cand apare o situatie de alerta, mesajele sa fie transmise in retea. Administrarea retelelor a devenit o necesitate datorita cresterii complexitatii retelelor de calculatoare si a integrarii in retelele de calculatoare a tehnologiilor de comunicatii de date. Interconectarea diferitelor retele LAN de la diferite departamente ale aceleiasi companii si uneori chiar din cadrul unor companii diferite.

Necesitatea asigurarii unei functionari fiabile a diferitelor aplicatii si complexitatea echipamentelor si serviciilor au impus implementarea unor solutii de administrare retele destul de complexe. Administrarea retelei este o activitate complexa care depinde de dimensiunile retelei (retele WAN, ce cuprind zone geografice intinse si retele LAN, locale). Trebuie tinut cont de gradul de control necesar in momentul cand se executa serviciul de administrare retele.

Unele retele necesita administrare zilnica si trebuie configurate in conformitate cu acest lucru. In serviciile de administrare retele se tine cont de urmatoarele elemente:

-Modul de intretinere al retelei

-Uneltele de monitorizare necesare pentru detectarea problemelor aparute, alarmare, izolare si rezolvarea problemei

-Unelte de modelare a functionarii retelei

-Unelte pentru administrarea accesului la diferite servicii din retea

-Unelte care permit administrarea zilnica, in cazul in care este necesar, precum si unelte de actualizare a softului.

Check Page Rank