Evolutia tehnologiei, mersul pe apa, de la miracol la banalitate

This item was filled under [ De citit ]

Mersul pe apa

Teamnet este o companie IT din Romania care s-a dezvoltat la un nivel inalt, atat pe plan national, cat si pe plan international, teamnet engineering capatand forma in anul 2001. Teamnet Romania este astfel o companie veche in domeniu, care a prins evolutia IT de la inceput si pana in zilele noastre. Conceptul Teamnet a devenit  teamnet international compania fiind prezenta peste tot in lume in domenii precum robotica, dezvoltarea dronelor si altele.

Mersul pe apa, de la miracol la banalitate

Tehnologia evolueaza la nivel exponential. Pana nu de mult mersul pe apa era privit ca un adevarat miracol. Insa cu un pic de creativitate si un anumit ingredient disponibil din abundenta, oricine poate transforma aceasta experienta dintr-un adevarat miracol intr-un gest banal. Ca sa omoram o data suspansul, vom spune ca ingredientul minune este amidonul de porumb. Combinatia dintre acesta si apa da nastere asa-numitului oobleck, un fluid non-newtonian ce a fascinat oameniii de stiinta inca din anii 1930! Desigur, Teamnet Romania are cu totul altfel de inventii si patente, insa mersul pe apa ar fi demn de patentat tot de catre ei. Echipa teamnet engineering ofera solutii IT la un nivel inalt, insa nu este exclus ca echipa Teamnet sa ne ofere surprize pe plan tehnologic.

Revenind la mersul pe apa, iata cum un fapt stiintific indelung cercetat te poate ajuta sa pui la cale o activitate extrem de amuzanta, ideala pentru zilele toride de vara cand te relaxezi la o piscina. Presupunand ca piscina iti apartine si iti permiti sa versi in ea cantitati foarte mari de amidon de porumb, iata ce ar trebui sa stii despre acest oobleck.

Principala caracteristica a acestui fluid non-newtonian o reprezinta vascozitatea sa oscilanta. In mod normal, amestecul de apa si amidon isi pastreaza forma lichida, dar aceasta se solidifica la contactul cu un corp dur, atunci cand se aplica presiune asupra lui sau cand suspensia este pur si simplu lovita. Practic, fluidul obtinut isi modifica propriile atribute solide in timp ce se propaga sub presiunea aplicata.

Astfel de explica posibilitatea de a merge pe apa, atunci cand aceasta contine foarte mult amidon: amestecul se solidifica local, sub presiunea aplicata de corpul nostru, opunand rezistenta si permitandu-ne sa ne mentinem la suprafata lui.

Ei, si acum imagineaza-ti cum ar fi sa iti inviti prietenii la o petrecere si sa aveti ocazia sa mergeti, sa alergati, sa dansati sau sa va jucati orice va trece prin minte… pe apa?! Deci nu uita: amidonul de porumb este ingredientul perfect pentru o petrecere de neuitat!

Echipa teamnet international lucreaza intens la dezvoltarea de tehnologii noi, Teamnet fiind deja unul dintre liderii mari in piata IT.

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Check Page Rank