Este necesar un scaun ergonomic pentru birou?

This item was filled under [ Solutii pentru orice ]
Cel mai bun scaun ergonomic de pe piata

Cel mai bun scaun ergonomic de pe piata

“Ergonomic” ca termen in domeniul calculatoarelor sau birourilor este adesea utilizat pentru a intelege ca se adapteaza corpului, ca exemple putem da scaune adaptate corpului sau scaune ergonomice, tastaturi ergonomice, birouri ergonomice, mouse-uri ergonomice etc. Pentru ca un scaun ergonomic sa fie bun, trebuie sa indeplineasca anumite conditii, in asa fel incat corpul sa stea intr-o pozitie care sa nu il afecteze pe termen lung si nu in ultimul rand sa fie extrem de confortabil. Daca esti in cautarea unui scaun de birou nou, cel mai bine este sa alegi un scaun ergonomic.

Preturile pentru un scaun ergonomic bun pornesc de la 250 – 300 lei, putand ajunge chiar si pana la 800 lei, in functie de modelul dorit. Utilizarea unor scaune ergonomice  este una dintre cele mai bune alegeri pe care o poti face pentru sanatatea ta. Statul indelungat pe un scaun care nu este proiectat ca fiind ergonomic poate contribui la probleme cronice cum ar fi sindromul de tunel carpian sau leziuni repetitive ale coloanei, care in timp pot duce la probleme grave. O ergonomie incorecta poate provoca dureri de spate, dureri de gat, dureri de umar sau chiar si de cap, si multe alte probleme ce tin de domeniul medical.

Un scaun ergonomic de birou tip executive office are in general o tetiera reglabila sau o ridicatura reglabila pentru relaxarea gatului, care are nevoie de repaus. Daca te afli intr-un laborator, aici vei gasi scaune ergonomice special concepute pentru laborator, unele modele fiind fara brate sau fara spatar si eventual mai inalte, avand suport de picior, inclusiv pentru glezne si pentru genunchi. Scaunele ergonomice pentru laborator au de asemenea posibilitatea de reglare a inaltimii.

Reglarea inaltimii unui scaun ergonomic se poate face foarte usor, ajustarea putandu-se face de asemenea si pe orizontala, in functie de cum vrei sa ai spatele pozitionat. Daca stai la un calculator, va trebui sa poti beneficia de un scaun ergonomic cu un anumit unghi de reglare, inclinarea unghiului de reglare schimband unghiul intregului scaun.

Scaunele ergonomice sunt proiectate special pentru utilizare indelungata si intensiva, avand o rezistenta foarte mare la uzura si fiind fabricate din materiale de inalta calitate care rezista uzurii zilnice un timp foarte indelungat.

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Check Page Rank